Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2023

Вирощували та збували канабіс оптовими партіями: на Кіровоградщині припинено діяльність учасників злочинного угруповання

Правоохоронці вилучили у наркоділків рекордну кількість наркотичного засобу. Вартість такого «товару» на «чорному ринку» сягає близько 80 млн гривень.

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури викрито злочинне угруповання, що здійснювало культивування рослин коноплі та виготовляло особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс в особливо великих розмірах (ч.3 ст.307 та ч.2 ст.310 КК України).
 
За даними слідства, злочинне угруповання організував мешканець Дніпропетровщини, залучивши двох місцевих мешканців.  Незаконну діяльність ділки розгорнули в лісопосадці на території однієї із громад Долинського району Кіровоградщини та власних домоволодіннях.

Наркоділки власноруч вирощували нарковмісні речовини, використовуючи спеціальну систему посіву та поливу, сушили, подрібнювали, а згодом збували наркотики на території Кіровоградської та Дніпропетровської областей.
 
Правоохоронці провели низку обшуків за адресами проживання та автотранспорту учасників угруповання. За їх результатами вилучили: 370 кг особливо небезпечного наркотичного засобу, грошові кошти, вакуумні пакувальники, мобільні термінали.
 
За цінами «чорного ринку» вартість вилучених наркотиків складає близько 80 млн гривень.
 
Наразі трьох фігурантів справи затримано. Вирішується питання повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів - тримання під вартою.
 
Операцію проведеного спільно з УБН ГУНП в Кіровоградській області, слідчими СУ ГУНП в Кіровоградській області, за силової підтримки спецпідрозділів РПОП.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 485