Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2023

На Кіровоградщині за втручання прокуратури припинено протиправне використання Світлопільського водосховища

Одеське підприємство, одним із видів діяльності якого є рибництво, майже рік незаконно користувалось водоймою на Кіровоградщині. Оціночна вартість Світлопільського водосховища та земель під ним,  -  понад 7,6 млрд гривень.

За принципової позиції прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури суд зобов’язав приватне товариство припинити незаконне використання для рибогосподарської експлуатації водного об’єкту та повернути його державі.
 
Рішення ухвалив Господарський суд Кіровоградської області, тим самим повністю задовольнивши позовні вимоги прокуратури.
 
Зазначене підприємство використовувало у своїй господарській діяльності вказане водосховище, що охоплює території Кропивницького та Олександрійського районів Кіровоградщини, загальна площа якого становить 169,71 га, разом із земельними ділянками, які знаходяться під ними - площею 271,3 га.
 
Прокурори  встановили, а згодом довели у суді, що підприємство здійснювало господарську діяльність  та користувалось водосховищем у протиправний спосіб, без будь-яких  правовстановлюючих документів, які  б надавали право щодо користування водними об’єктами та землями водного фонду.
 
Прокуратурою аргументовано також у суді, що Світлопільське водосховище згідно закону, взагалі не підлягає використанню для рибогосподарських потреб, оскільки має комплексне призначення, враховуючи приписи ст. 51 Водного кодексу України.
 
Рішення суду наразі  набрало законної сили.

кількість переглядів: 615