Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2023

Паркан на набережній Інгулу: власник землі проігнорував судове рішення про заборону будівництва - відкрито кримінальне провадження

Прокурори  виступили на захист інтересів територіальної громади Кропивницького й через суд вимагають повернути її містянам.

Два дні поспіль громадськість обласного центра обговорює у соціальних мережах, як частина набережної Інгулу опинилася у приватній власності. Небайдужі містяни обурені та вражені нахабністю власника  земельної ділянки та бездіяльністю місцевої влади.
 
Прокурори виявили кричущі порушення закону з боку Кропивницької міської ради при виділенні вказаної земельної ділянки в прибережній захисній смузі річки, і ще влітку звернулися до суду з позовною заявою, виступивши на захист інтересів територіальної громади. Наразі через суд прокурори вимагають визнати недійсним рішення, договір купівлі-продажу земельної ділянки площею 0.1 га, а також скасувати державну реєстрацію права власності на землю. Підстава – ділянка знаходиться у прибережній смузі Інгулу, тож виділення її є незаконним.
 
Одночасно обласна прокуратура ініціювала накладення арешту та заборону  здійснювати будь-які реєстраційні дії та будівельні роботи на цій ділянці землі. Власник земельної ділянки всупереч рішенню суду почав будівельні роботи на ній.
 
Наразі Кропивницька окружна прокуратура уже зареєструвала кримінальне провадження стосовно власника земельної ділянки за протиправне використання майна, на яке накладено арешт.Триває слідство.
 
Розгляд же цивільної справи призначено на 21 листопада. Відповідачі - Кропивницька міська рада та власники землі. Прокурори налаштовані  принципово та послідовно відстоювати порушені інтереси громади обласного центру. 
 

кількість переглядів: 376