Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2023

Членів організованої злочинної групи, які заволоділи врожаєм аграріїв більш ніж на 7 млн грн, судитимуть

Фігуранти кримінального провадження у шахрайський спосіб привласнили понад 1100 тонн врожаю зернових, вводячи в оману керівників фермерських господарств з Кіровоградської, Полтавської та Черкаської областей.

За  даними слідства, обвинувачені налагодили протиправний шахрайський механізм скупки зернових, при цьому досить переконливо видавали себе за серйозних та впливових фермерів.
 
Злочинне угрупування псевдофермерів організував раніше судимий уродженець Олександрійського району, за участі ще трьох осіб - мешканців Київщини.
 
У шахрайській схемі одні  - відповідали за комунікацію, інші - за логістику та за швидке вирішення організаційних питань: як то питання оренди складських приміщень чи пошук вантажівок-зерновозів. В соцмережах розміщували оголошення про викуп сільгосппродукції, доволі швидко домовлялися, обговорювали на привабливих для  місцевих фермерів  умовах оплату та її строки. Вивозячи зерно, давали аграріям невеликий авансовий платіж за продукцію. А згодом відстрочували розрахунок…та зникали зі зв'язку.
 
З осені 2022 до весни 2023 року, учасники групи ошукали одинадцять фермерів та заволоділи збіжжям кукурудзи та сої на суму у понад 7 млн гривень.
 
Наразі досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.
 
Фігурантам справи за шахрайство, вчинене у складі ОЗГ  (ст.190 КК України), загрожує до 12 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід -  Управління стратегічних розслідувань у Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 713