Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2023

Намагався продати за кордон комплектуючі до вертольотів: повідомлено про підозру жителю Кропивницького

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру кропивничанину за фактом порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експертному контролю (ч.1 ст.333 КК України).

За даними слідства, підозрюваний -  колишній працівник слідчого ізолятора, намагався незаконно переправити за кордон товари, що піддягають експортному контролю. Йдеться про комплектуючі запчастини до літальних апаратів, зокрема й ті, що  використовуються для військових вертольотів.
 
Про продаж вказаного обладнання  ним було розміщено відповідні оголошення на спеціалізованих  сайтах продажів. Комплектуючі запчастини переправляв іноземним покупцям через сервіси міжнародних перевезень. Нелегальний експорт приховував шляхом внесення недостовірних відомості до товарно-транспортних декларацій.
 
Викрили фігуранта справи на одному із поштових відділень міста, безпосередньо під час оформлення такого «вантажу».
 
Триває слідство.
 
Досудове розслідування  - УСБУ в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 786