Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2023

Загрожує довічне. Судитимуть чергового зрадника, який працював на ворога

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та  скерували на судовий розгляд обвинувальний акт стосовно уродженця Донеччини за фактом державної зради (ч.2 ст.111 КК України). Обвинуваченому загрожує до 15 років позбавлення волі, або довічне.

Наразі  фігурант справи перебуває під вартою.
 
Викрили його оперативники СБУ у липні цього року на місці злочину.
 
За даними слідства, обвинувачений працював на військову розвідку рф. Через месенджер  «Telegram», неодноразово надсилав представникам російських розвідувальних органів дані з координатами військових об’єктів та можливих  місць дислокації  наших військових, а також дані про підрозділи територіальної оборони та об’єкти ППО. Спецслужбу ворога також цікавила інформація щодо населених пунктів, де будуть розміщуватись військовослужбовці Збройних сил України, їх кількість та рід військ.
 
За виконану «роботу» отримував грошову винагороду на банківську карту.
 
Досудове розслідування  - УСБУ в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 800