Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2023

Керував авто у стані алкогольного сп’яніння та спричинив лобове зіткнення: за смертельне ДТП судитимуть горе-водія

У цій автомобільній аварії загинув військовослужбовець ЗСУ та його восьмирічна донька, а дружина зазнала тілесних ушкоджень.  Обвинуваченому наразі  загрожує до 12 років ув’язнення.

 
За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 30-річного мешканця Кіровоградщини за фактом порушення ним правил безпеки дорожнього руху та керування транспортним засобом у стані сп’яніння  (ч. 4 ст. 286-1 КК України).
 
Прокурори вимагатимуть для винуватця аварії справедливого покарання, визначеного санкцією інкримінованої статті.
Наразі до підозрюваного водія застосовано запобіжний захід  - тримання під вартою без права  на заставу.
 
ОБСТАВИНИ СПРАВИ:
ДТП сталася  26 серпня близько півночі,  на автодорозі «Стрий-Тернопіль-Кропивницький- Знам’янка», біля села П’ятихатки Новоукраїнського району Кіровоградщини. Обвинувачений  керував автомобілем «Skoda Fabia» у стані алкогольного сп’яніння. Грубо нехтуючи правилами дорожнього руху, він виїхав на смугу зустрічного руху, де рухався легковик «Skoda Octavia Tour», під керуванням  40-річного сержанта  ЗСУ. Відбулося зіткнення транспортних засобів.
У результаті ДТП загинуло двоє осіб, які перебували  в автомобілі «Skoda Octavia Tour»  – водій та його малолітня дитина. Дружина військового, яка також перебувала в авто, отримала травми середнього ступеня тяжкості.  Водій – винуватець автопригоди, зазнав незначних травмувань.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 717