Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2023

Розтрата чверть мільйона бюджетних коштів на реконструкції свердловини

Прокурори  Кіровоградської обласної  прокуратури повідомили про підозру колишньому заступнику керівника управління ОДА у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.364 КК України).

За даними слідства, у 2017-2019 роках за підозрюваним, який обіймав посаду заступника начальника одного із управлінь облдержадміністрації, був закріплений об’єкт з реконструкції комплексу гідрогеологічних свердловин для геолого-економічної оцінки запасів підземних вод Долинського водозабору.
 
Колишній посадовець контролював здійснення будівельно-монтажних робіт підрядною організацією, зокрема, щодо будівництва та встановлення устаткування для видобування підземних вод та ліквідації уже недіючих свердловин.
 
Знаючи, що підрядник включив до звітної документації роботи не передбачені проектно-кошторисною документацією, та ті, які виконані лише частково, він підписав акти виконаних робіт. Відтак підрядник робіт протиправно отримав з бюджету 230 тис гривень.
 
Досудове розслідування - ГУНП в області, оперативний супровід - УСР.
 
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 556