Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2023

За махінації із землею судитимуть посадовців Кропивницької міської ради

Прокурори  Кропивницької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з управлінь міської ради та головного спеціаліста Управління за обвинуваченням у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 КК України).

За даними слідства, начальник управління міськради спільно з підлеглою, діючи в інтересах одного із обслуговуючих кооперативів, «сприяли» в  безоплатному отриманні останнім комунальної  землі в  межах обласного центру.
 
Фігуранти справи достовірно знали, що проект землеустрою про відведення у власність земельної ділянки суперечить вимогам закону, і те, що обслуговуючий кооператив не мав права на безоплатне отримання землі у власність. Натомість, замість відмови, обвинувачені розробили відповідний проект рішення та передали його на сесію з  подальшим позитивним голосуванням.
 
Як наслідок, земельна ділянка вибула з комунальної власності територіальної громади Кропивницького,  спричинивши при цьому громаді мільйонних збитків.
 
Наразі за втручання прокуратури  вказану земельну ділянку у ході розслідування повернуто громаді міста.
 
Подальшу ж  долю обвинувачених вирішуватиме суд.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 315