Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.10.2023

Привласнив бюджетні кошти на реконструкції лікарні: підозрюється керівник приватного підприємства

За процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно директора товариства  за обвинуваченням  у  заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану, службовому підробленні  та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом (ч.4 ст.191, ч.1 ст.209, ч.1 ст.366 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений з 2020-2022 роки уклав кілька договорів на проведення реконструкції приймального відділення одного з лікувальних закладів обласного центру. Достовірно знаючи, що роботи ним виконані не в повному обсязі, безпідставно вніс їх до звітної документації та надав замовнику на здійснення оплати. Наслідком протиправних дій стало безпідставне перерахування товариству 180 тис  грн бюджетних коштів.
 
Вказані кошти обвинуваченим у подальшому було легалізовано та використано для власної господарської діяльності.
 
В рамках слідства на майно фігуранта справи накладено арешт.
 
Наразі обвинувальний акт скеровано до суду. Підряднику загрожує до 8 років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 678