Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2023

Викрито керівника благодійної організації та його спільників, які незаконно переправляли призовників через кордон. Ухилянти виїжджали з України під виглядом волонтерів

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури викрито керівника благодійного фонду та його спільників, які підозрюються у переправленні за кордон чоловіків призовного віку в умовах воєнного стану (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, схему організував директор благодійного фонду, що функціонує у  Кропивницькому. До незаконної діяльності залучив мешканця Києва, представника ще однієї благодійної організації. «Благодійники» пропонували військовозобов'язаним виїхати за межі країни як водії, що перевозять гуманітарну допомогу та різноманітні вантажі для потреб армії. Для цього псевдоволонтерів реєстрували у системі "Шлях". Це давало чоловікам право безперешкодно виїхати за межі України під час воєнного стану. Вартість такої послуги становила від 3300 доларів США. Суму ухилянти сплачували у кілька траншів.
 
Викрили  учасників схеми під час передачі частини коштів.
 
Наразі слідство встановлює повне коло осіб, причетних до зазначеної оборудки. Також перевіряються й особи, які у такий спосіб  виїхали за межі України.
 
Фігурантам справи готується повідомлення про підозру та обрання запобіжних заходів.
 
Досудове розслідування - СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 953