Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.10.2023

Тіньові оборудки розкрадання бюджетних коштів при закупівлі вугілля для освітніх закладів: судитимуть постачальника

Схему протиправної розтрати бюджетних коштів, виділених на закупівлю вугілля для опалення шкіл, припинено прокурорами  Олександрійської окружної прокуратури. Наразі  недобросовісний постачальник вугілля відповідатиме перед судом.

Керівник підприємства  підозрюється у постачанні неякісного вугілля для трьох навчальних закладів Олександрійської громади. Він здійснив заволодіння бюджетними коштами під час поставки вугілля невідповідної якості, що не відповідає нормам держстандартів, спричинивши державі збитки в розмірі близько 400 тис. гривень.
 
За процесуального керівництва прокурорів Олександрійської окружної прокуратури обвинувальний акт скеровано до суду за ч. 4 ст. 191 КК України.  Санкцією статті за цей злочин передбачено покарання до 5 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування - Олександрійський РВП ГУНП в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 915