Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.10.2023

Закрила очі на заволодіння бюджетним мільйоном під час ремонту доріг: підозрюють головного ревізора Кіровоградщини

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури викрили на зловживанні службовим становищем начальника управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області.

За даними  слідства, вказана службова особа надала доручення підлеглим працівникам управління Держаудитслужби не зазначати у акті перевірки закупівель на державному підприємстві області виявлені факти заволодіння підрядником бюджетними коштами на суму близько 1 млн. грн. під час ремонту вулиць у місті Новомиргород. Як результат - не були вжиті передбачені законом заходи щодо усунення виявлених перевіркою порушень законодавства та повернення вказаних сум до державного бюджету.
 
Наразі прокурори повідомили про підозру керівниці аудиторів за ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем за попередньою змовою групою осіб) КК України.
 
Вживаються заходи щодо застосування до підозрюваної запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.
 
Досудове розслідування триває.
 
Нагадаємо, це уже друга підозра в рамках розслідування цього кримінального провадження. У липні ми повідомляли про  викриття на зловживанні  заступника начальника  відділу згаданого Управління Держаудитслужби.
 
Оперативний супровід -  Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України, за сприяння  Держаудитслужби.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 1410