Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.10.2023

Працівника поліції судитимуть за аварію, у якій загинули троє дівчат-випускниць

Досудове розслідування стосовно сержанта поліції Кропивницького РВП ГУНП в Кіровоградській області, який  у стані сп’яніння скоїв смертельне ДТП з трьома  загиблими неповнолітніми та чотирма травмованими, наразі завершено.

 

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури обвинувальний акт скеровано до суду.
 
Працівнику поліції інкримінується порушення правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп'яніння, що спричинило загибель кількох осіб та залишення у небезпеці (ч.4 ст. 286-1, ч.1 ст. 135  КК України).
 
Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Його звільнено з  органів поліції.
 
Досудове розслідування - територіальне управління Державного бюро розслідувань.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Обставини справи:
 
Транспортна пригода сталася  25 червня 2023 року на трасі «Кропивницький-Кривий Ріг-Запоріжжя», близько 4 ранку. Поліцейський, на власному авто «Mercedes-Benz», перевозив випускників та спричинив смертельну ДТП неподалік смт. Новгородка. У результаті аварії загинуло троє неповнолітніх дівчат, ще троє підлітків та одна повнолітня  особа - зазнали травмувань різного ступеня тяжкості.
 
Працівник поліції  керував автівкою  у стані алкогольного спʼяніння.
 

кількість переглядів: 1377