Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.09.2023

«Ви у базі даних спецслужби за зв’язки з рф»: за шахрайство судитимуть правника з Кіровоградщини

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Кіровоградщини за фактом шахрайства й провокування давати хабарі службовим особам державних органів.

За даними слідства, обвинувачений, консультуючи місцевого мешканця щодо механізму перерахунку пенсійних виплат, дізнався, що останній кілька років поспіль працював у рф, і наразі має проблеми з документами. Скориставшись цим,  увів в оману потерпілого та його дружину, переконавши їх, що складнощі виникли саме через  потрапляння чоловіка у бази даних СБУ, як особи, яка має зв’язки з країною-агресором.
 
Колишній правник був переконливим та порадив якнайшвидше «владнати проблему» за 100 тис грн неправомірної вигоди посадовцям СБУ. Лише у цьому випадку прізвище чоловіка зникне з баз даних спецслужб.
 
Викрили обвинуваченого у травні цього року під час передачі частини коштів.
 
Наразі обвинуваченому загрожує до 8 років ув’язнення.
 
Досудове розслідування -  СУ ГУНП в області, оперативний супровід – ГУ відділу внутрішньої безпеки  СБУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 3023