Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2023

Незаконна порубка деревини зі збитками у майже 2 млн гривень

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури  припинено протиправну діяльність членів злочинної групи, які знищили цінну деревину, спричинивши довкіллю мільйонних збитків.

За даними слідства, четверо жителів Новоукраїнського району, віком від 31 до 50 років, у складі злочинної групи, здійснили незаконну порубку дерев. У протиправний спосіб, без будь яких дозвільних документів,  «чорні лісоруби»   знищили  більше сотні дерев, більшість з яких  - породи дуб, а також акації, клена та груші. Злочин зафіксовано на території Злинської громади.
 
За попередніми даними загальна сума завданих збитків становить близько 2 млн гривень.
 
Під час  обшуків за місцями мешкання фігурантів та місцями зберігання виявлено та вилучено деревину, вантажні автомобілі, бензопили, мобільні термінали та чорнові записи протиправної діяльності.
 
Наразі  двох фігурантів справи затримано, їм повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України. Щодо інших осіб  проводяться процесуальні дії.
 
Санкцією статті  за цей вид злочину передбачено позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.
 
Триває слідство. Досудове розслідування - СУ ГУНП в області.
 
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 3362