Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2023

Судитимуть вимагача

Йдеться про 100 тис грн неіснуючого боргу, який обвинувачений вимагав від мешканця обласного центру. За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Фігуранту справи інкриміновано ч. 4 ст. 189 (вимагання) КК України. За цей злочин санкцією статті передбачено покарання до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.
Зараз чоловік перебуває під вартою.
Обвинувачений щомісячно тероризував 21-річного потерпілого вимогою сплатити кошти начебто за його «неправильну поведінку». У випадку не виконання вимог – погрожував жосткою фізичною розправою, якщо ж було прострочення платежу- зростала сума «боргу».
Протиправні дії вимагача правоохоронці викрили у серпні 2023 року.
Досудове розслідування - ГУНП в області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2622