Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2023

Хабар за безоплатне користування приміщенням місцевого вишу

Ціна питання - 50 тис грн щомісячної неправомірної вигоди. За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено  про підозру помічнику ректора кропивницького вишу (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, будучи помічником  ректора і по сумісництву керівник обласного  комунального  закладу, «посприяв» у передачі освітніх приміщень під будівельний склад.
 
Йдеться про передачу в безоплатне користування приміщення, площею 345 кв. м, що знаходиться на балансі університету, без проведення визначеної законодавством процедури та офіційного оформлення. 
 
За позитивне вирішення питання підозрюваний, у змові з службовцями вишу, вимагали від підприємця щомісячну неправомірну вигоду у сумі 50 тис грн.
 
Наразі слідчі перевіряють причетність до незаконної оборудки й інших осіб, у тому числі й керівного складу.
 
У рамках розслідування проведено обшуки у приміщеннях та службових кабінетах керівництва вишу та структурних підрозділах під час яких вилучено докази протиправної діяльності.
 
Досудове розслідування - СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - УСБУ в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 4417