Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2023

Збували небезпечний психотроп PVP: на Кіровоградщині повідомлено про підозру членам організованої злочинної групи

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури викрито членів ОЗГ, які організували канал збуту наркотичних засобів та психотропних речовин через платформу чат-боту Telegram, шляхом «закладок» (ч.3 ст.307 КК України).

За даними слідства, злочинна група діяла на території області з початку цього року. До її складу входило троє  осіб: двоє з Кіровоградщини та мешканець Дніпропетровської області.
 
Фігуранти справи налагодили протиправну діяльність із розповсюдження особливо небезпечної психотропної речовини –  «Альфа-PVP» на території кількох областей України. Для цього використовували  загальну групу у соцмережі, до якої входило кілька закритих телеграм каналів з продажу та розповсюдження наркотиків. Саме на телеграм чатах фігуранти справи і підшукували замовників товару. 
 
Під час обшуків у членів злочинної групи виявлено та вилучено понад 500 г  психотропної речовини «Альфа-PVP», а також засоби зв’язку, банківські карти та чорнові записи протиправної діяльності.
Наразі за клопотанням прокурорів усім трьом учасникам групи обрано запобіжні заходи  -  тримання під вартою.
 
У межах слідства перевіряється причетність до злочину й інших осіб, зокрема тих, хто адміністрував Інтернет-платформи мережі. 
 
Досудове розслідування та оперативний супровід  – УСБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 3368