Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.09.2023

На захисті інтересів держави: прокурори відстоюють право громади на землі природно-заповідного фонду вартістю 10 млн грн

Прокуратура Кіровоградщини  вимагає через суд повернути громаді землі  ландшафтного заказника місцевого значення «Гренівський», які потрапили у приватні руки. Мова йде про  дві земельні ділянки загальною площею 3,5 га.

Землі ландшафтного заказника є землями природно заповідного фонду й перебувають під особливою охороною держави. Однак, у порушення вимог законодавства землі, які законодавчо обмежені у цивільному обороті, вибули з комунальної власності й протиправно потрапили у приватну власність. Природно-заповідні землі було незаконно передано місцевим мешканцям для  здійснення сільськогосподарського потреб.
 
Реагуючи на порушення закону, з метою захисту інтересів держави прокурори  Кіровоградської обласної прокуратури звернулися до суду з вимогою поновити право громади на об’єкт природно-заповідного фонду та повернути землі в комунальну власність. Прокурори  вимагають скасування незаконного рішення  та державної реєстрації права приватної власності на вказані земельні ділянки ландшафтного заказника.
 
Наразі Уляновським районним судом за позовами прокуратури відкрито  провадження у справі.

кількість переглядів: 1336