Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2023

Сільського голову підозрюють у службовій недбалості з мільйонними збитками

Керівник Кіровоградської обласної прокуратури  повідомив про  підозру  сільському голові Новгородківщини  за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.367 КК України).

За даними слідства,  підозрювана усупереч вимог закону уклала довгостроковий договір оренди земельної ділянки з  приватним товариством, при цьому проігнорувала нормативно-грошову оцінку землі.
 
Мова йде про земельну ділянку  площею 16,7 га, яку підприємець мав використовувати під будівництво та експлуатацію сонячної підстанції.
 
Відтак  сільський голова  здійснила незаконну передачу  у строкове платне користування земельної ділянки, вартістю 20 млн грн, чим  тимчасово позбавила  територіальну громаду прав на  ці землі. Видала та посвідчила своїм підписом офіційні документи -  рішення сесії сільської ради про виділення землі та договір оренди земельної ділянки. Останній було укладено на 49 років.
 
 За результатами розслідування обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 2415