Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2023

За державну зраду судитимуть мешканця Кіровоградщини

55-річний  обвинувачений збирав та передавав ворогу інформацію про об’єкти військової та критичної  інфраструктури Кіровоградщини та переміщення  українських військових.

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури обвинувальний акт стосовно мешканця Кропивницького району за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, скеровано на судовий розгляд (ч.2 ст.111 КК України).
 
Зраднику загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування - УСБУ у Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Обставини справи:
Обвинувачений добровільно перейшов на бік ворога та працював на військову розвідку  країни-агресора. Через месенджер «Telegram», чоловік неодноразово збирав та передавав представникам російських розвідувальних органів дані з координатами військових об’єктів та можливих  місць дислокації  наших військових та техніки.
Затримали його у березні цього року безпосередньо на місці вчинення злочину, під час відео та фотофіксації територій  об’єктів критичної інфраструктури залізничного та  повітряного сполучення обласного центру.

кількість переглядів: 2791