Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2023

Завдяки прокуратурі державі повернуто водний об’єкт вартістю 63 млн гривень

За послідовної позиції прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури у суді  державі повернуто земельну ділянку водного фонду, яка незаконно потрапила у приватну власність.

Мова йде про ставок, площею понад  4 га та  земельну ділянку загальною площею 9 га, розташовані на території Голованівського району Кіровоградщини.
 
Під час паювання земель фермерського господарства, одним із його членів незаконно було набуто у власність земельну ділянку водного фонду разом із ставком.
 
Прокурори встановили, що «приватизований» ставок не є замкнутою природною водоймою, є штучно створеним, зв’язаний з іншими водними об’єктами й експлуатується у каскаді,  тому  за будь яких умов не може належати приватному власнику.
 
Свої правові доводи прокурори надали суду. Місцевий суд підтвердив їх обґрунтованість.  Позовну заяву прокуратури задоволено, державний акт на землю визнано недійсним, право власності громадянина на  земельну ділянку та  ставок припинено. Відповідача зобов’язано повернути  земельну ділянку водного фонду державі.
 

кількість переглядів: 3101