Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.08.2023

Киянин, який переправляв через державний кордон псевдоволонтерів, постане перед судом

Мешканця Києва,  який організував  схему нелегального переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон під час воєнного стану, судитимуть. Обвинувальний акт стосовно киянина за процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури Кіровоградської області скеровано на розгляд суду (ч.3 ст.332 КК України).

За даними слідства, обвинувачений сприяв військовозобов’язаним громадянам України перетинати кордон під виглядом волонтерів. Для цього реєстрував ухилянтів у системі “Шлях” водієм-волонтером. Вартість “послуги” за одну особу становила 4,5 тис доларів США. Затримали чоловіка після передачі дозвільних документів.
 
Під час обшуків за місцем проживання фігуранта виявлено та вилучено документи та оргтехніку з доказами протиправної діяльності.
 
Обвинуваченому загрожує  покарання від 7 до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування  - Кропивницьке районне управління  поліції ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – УСБУ в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 3186