Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2023

Зібрання представників «криміналітету» у виправній установі Кіровоградщини: двом особам повідомлено про підозру

Йдеться про довірену особу «вора в законі» та колишнього «смотрящего» за виправною колонією. Обоє - фігуранти низки кримінальних справ за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів.

За даними слідства, двох представників «криміналітету» викрито в організації злочинного зібрання. Так, один  з них – на той час «смотрящий» за Кропивницькою виправною колонією № 6, вимагав кошти в одного із увʼязнених. Для цього, за участі ще одного «авторитета»,  провели «онлайн-зібрання». На «сходці» було ухвалено злочинне рішення про сплату їм арештантом установи грошових коштів. Окрім того, обговорили надходження грошей до «общака» від  проведення  турнірів з гри в карти, а також розподіл цих коштів між криміналітетом  відповідно до ієрархії та  статусу  в злочинному світі.
 
За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури двом організаторам кримінального зібрання повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 255-2 (організація, сприяння у проведенні або участь у злочинному зібранні) КК України.  «Смотрящему» за виправною колонією повідомлено про підозру за фактом вимагання (ч. 4 ст.189 КК України).  
 
Наразі за клопотанням прокурорів  вказаним особам  обрано запобіжні заходи  тримання під вартою.
 
Ще раніше, в рамках слідства,  представникам кримінального світу було повідомлено про підозру за фактом встановлення та поширення злочинного впливу (ч.2 ст. 255-1 КК України).
 
Фігурантам справи за протиправні дії загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування -  ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід – УСР в Кіровоградській області  Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 2547