Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2023

Оформлення групи інвалідності дружині задля уникнення мобілізації: на Кіровоградщині повідомили про підозру посадовцю ДСНС

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури  повідомлено про підозру заступнику начальника одного з районних управлінь ГУ ДСНС у Кіровоградській області та спільнику, які організували схему ухилення  військовозобов’язаних чоловіків від мобілізації (ч.2 ст.28, ч.3 ст.369-2 КК України).

За даним слідства, підозрюваний з корисливою метою використовував протиправну схему ухилення  від мобілізації. Особливість  її була у тому, що посадовець-рятувальник «допомагав» оформити групу інвалідності на членів родини ухилянта. Ціна питання – 8 тис доларів США. За ці кошти  обіцяв вплинути на рішення осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування у вирішенні даного питання. «Замовників» послуги переконував, що є «свої» лікарі, які посприяють в  оформленні потрібної групи інвалідності близьким родичам, що у подальшому слугуватиме підставою уникнення мобілізаційного процесу.
До протиправної діяльності залучив брата, через якого йшла передача коштів. Власне на гарячому, після передачі  5 тис доларів, правоохоронці затримали вказаних осіб.
Вирішується питання щодо обрання фігурантам справи запобіжного заходу.
Наразі  слідчі  перевіряють й інші факти оформлення груп інвалідності за вказаною схемою та коло осіб, причетних до злочину.
Досудове розслідування – третій слідчий відділ (з дислокацією у м. Кропивницькому) територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід - третій оперативний відділ  (з дислокацією у м. Кропивницькому) територіального управління ДБР, розташованого у м. Миколаєві.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 3730