Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2023

Закупівля генераторів для освітніх закладів за завищеними цінами: перед судом постане керівник відділу освіти

Понад 800 тис грн збитків завдано бюджету у результаті порушень та зловживань під час державних закупівель генераторів  для шкіл та садочків Знам’янської громади. Прокурори  скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника відділу освіти міської ради за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки та використання завідомо підробленого документа (ч.2 ст.364, ч.4 ст.358 КК України).

За даними слідства,  посадовець відділу освіти, будучи уповноваженою особою з питань проведення публічних закупівель, внаслідок зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для юридичної особи, забезпечила проведення процедури закупівлі генераторів для потреб освітніх закладів за суттєво завищеними цінами.  Йдеться про закупівлю в листопаді 2022 року 14 бензогенераторів у товариства, яке не спеціалізувалось на торгівлі генераторами. Відповідно їх придбання не відповідало умовам договору закупівлі, зокрема, щодо ціни, технічних  й якісних характеристик та гарантій експлуатації.
 
У результаті протиправних дій  товариству з місцевого бюджету було безпідставно перераховано 822 тис гривень.
 
Наразі подальшу долю освітянки вирішуватиме суд. За цей вид злочину санкцією статті передбачено покарання від 3 до 6 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування - відділ поліції №1 (м.Знам’янка) Кропивницького районного управління поліції ГУНП в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 4104