Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2023

Наркотрафік для арештантів слідчого ізолятору: на Кіровоградщині правоохоронці викрили та припинили діяльність злочинної групи

Протиправна діяльність  членів злочинної групи, які налагодили канал постачання на територію  Кропивницького СІЗО наркотичних засобів, припинена. Трьом  фігурантам повідомлено про підозру (ч.2 ст.307 КК України).

За даними слідства,  члени злочинної групи, двоє з яких ув’язнені СІЗО, налагодили механізм  надходження на територію установи наркотичних засобів - метадону, амфетаміну, канабісу. Допомагали їм у цій діяльності особи з волі та арештанти.
 
Наразі задокументовано  низку фактів передачі наркотиків на територію Кропивницького слідчого ізолятора.
 
Наркотичні засоби  у місця несвободи потрапляли через поштовий  зв’язок, у посилках, ретельно замасковані у продукти харчування, ліки та  засоби особистої гігієни.
 
Під час обшуків у приміщенні держустанови, а також за місцем проживання фігурантів, вилучено наркотичні засоби, мобільні телефони, грошові кошти, банківські карти та чорнові записи протиправної діяльності.
За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури усім членам злочинної групи повідомлено про підозру за ч. 2 ст.307 (незаконне придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів та передачу їх з цією метою у місця позбавлення волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.
 
Прокурори клопотатимуть перед судом про застосування до усіх підозрюваних запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування  - СУ ГУНП у Кіровоградській області, оперативний супровід - Управління стратегічних розслідувань у Кіровоградській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.
 
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 7891