Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2023

Кропивничанина, який за гроші «переправляв» ухилянтів через держкордон, судитимуть

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно мешканця Кропивницького за фактом незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон України з метою ухилення останніх від мобілізації (ч.3 ст.332 КК України).

За  ці дії передбачено покарання від 7 до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі подальшу долю обвинуваченого вирішить суд.
 
Як ми повідомляли раніше, чоловік організував схему переправлення осіб призовного віку через державний кордон. За гроші обіцяв надати документи, що дозволять виїзд в умовах воєнного стану. Йдеться про оформлення довідок військово-лікарської комісії, відповідно до яких «замовники» визнавалися непридатними до військової служби за станом здоров’я з подальшим їх виключенням з військового обліку. Вартість такої «послуги» оцінена у суму 5600 доларів США з однієї особи.
 
Заходи з викриття прокурори проводили спільно зі слідчими слідчого управління ГУПН в області за  оперативного супроводу співробітників  УСБУ  в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 8107