Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.08.2023

Фермер обвинувачується у привласненні бюджетних коштів під час обробітку державних земель

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно керівника товариства за фактом привласнення ним майна у великому розмірі, вчинене в умовах воєнного стану та підробці документів (ч.4 ст.191, ч.1,4 ст.358 КК України).

За даними слідства, керівник сільгосппідприємства уклав договір на обробіток понад 200 гектар сільськогосподарських земель профтехучилища, що у м. Бобринець.
 
Виконуючи роботи, привласнив грошові кошти освітнього закладу за рахунок завищення їх вартості та товарно-матеріальних цінностей. Ним було включено до звітної документації роботи та послуги, які не планувались до виконання, наприклад внесення добрив з повітря за допомогою дельтаплану. Також була  завищена і вартість використаного дизельного пального.
 
У результаті протиправних дій державі заподіяно збитків на загальну суму 550 тис гривень.
 
Наразі подальшу долю підрядника робіт вирішуватиме суд. За ці дії санкцією статті передбачено покарання до 8 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування - СУ ГУНП в області, оперативний супровід – УСБУ в області.
 
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 11615