Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2023

Вимагав щомісячну данину та погрожував каліцтвом

Йдеться про  суму  у 100 тис грн надуманого неіснуючого боргу, яку вимагав рекетир від  21-річного мешканця обласного центру, у випадку не сплати якого - грозив покалічити хлопця. Наразі правоохоронці задокументували протиправні дії вимагача та затримали його.

Слідчі встановили, що з початку року зловмисник, який працював охоронцем в одному із розважальних закладів міста, щомісячно тероризував потерпілого вимогою сплатити кошти начебто за його «неправильну поведінку», яка не подобається «серйозним людям». При цьому  вимагач чітко вказував  суму  та час щомісячної плати. У випадку  не виконання  вимог – погрожував жосткою  фізичною розправою, тримаючи хлопця у постійній психологічній напрузі.  Якщо  ж потерпілий прострочував платіж – сума  «боргу» зростала в кілька раз.
 
Затримання вимагача відбувалось за участі співробітників спецпідрозділу під час отримання частини надуманого «боргу».
 
Наразі фігуранту справи повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) КК України. За цей злочин санкцією статті передбачено покарання до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.
 
Прокурори у суді клопотатимуть застосувати до підозрюваного запобіжний захід у виді  тримання під вартою.
 
Досудове розслідування - ГУНП в області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань  Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 9134