Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2023

Убивство дружини з особливою жорстокістю: обвинуваченого засуджено до довічного

За принципової позиції прокурорів Знам’янської окружної прокуратури Кіровоградської області до найвищої міри покарання  -  довічного ув’язнення  засуджено чоловіка, який з особливої жорстокістю позбавив життя своїй дружині – облив її бензином та підпалив живцем (п.4 ч.2 ст.115 КК України).

 

Рішення ухвалив Знам’янський міськрайонний суд, учора, 27 липня.
 
Прокурор під час судових слухань довів умисність дій обвинуваченого, особливу жорстокість та цинізм цього  злочину. Суду було надано беззаперечні докази  винуватості чоловіка,  які судовою інстанцією були повністю підтримані та враховані.
 
Відтак  прокурор орієнтував, а суд застосував до обвинуваченого максимальне з можливого покарання -  довічне позбавлення волі.
 
Засуджений, незважаючи на наявність беззаперечних доказів його вини, не лише не розкаявся у вчиненому,  вказував на свою невинуватість у злочині та  намагався  перекласти усю провину на потерпілу жінку.
Вирок не набрав законної сили, триває час на апеляційне оскарження.
 
 
Обставини справи:
 
Подія сталася  у листопаді 2018 року у селі Цибулеве Знам’янського району Кіровоградщини.
Між подружжям того дня виник конфлікт, у розпал якого  чоловік схопив ємність з бензином, вилив його на  потерпілу та підпалив. Жінка, обійнята вогнем, вибігла з подвір’я на вулицю, де їй надали допомогу сусіди. У результаті її тіло зазнало більше 70% опіків. Травми виявилися не сумісними із життям. Потерпіла померла в лікарні за кілька днів після події.

кількість переглядів: 8814