Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.07.2023

Півмільйонний хабар за виділення землі: повідомлено про підозру сільському голові

На початку липня ми повідомляли про викриття  на корупційному злочині посадовця землевпорядника однієї із територіальних громад Черкащини. Тоді, у межах слідства, перевірялась причетність до незаконної оборудки й інших осіб. Наразі у справі  повідомлено про підозру  очільнику територіальної громади.

Керівник Кіровоградської обласної прокуратури повідомив про підозру одному із голів об’єднаної територіальної громади Черкащини за  фактом вимагання та отримання ним неправомірної вигоди у великому розмірі  (ч.3 ст.368 КК України).
 
За даними слідства, голова ОТГ у змові з начальником відділу  архітектури та земельних відносин вимагали  від підприємця 500 тис грн неправомірної вигоди. За ці кошти обіцяли позитивно вирішити питання щодо надання в оренду землі на підвідомчій території ОТГ. Йдеться про земельну ділянку площею 9 га, для здійснення підприємницької діяльності. Землевпорядника затримали на місці злочину, коли він приїхав отримувати першу частину  неправомірної вигоди у сумі 250 тис гривень.
 
Наразі слідством зібрано достатньо доказів для повідомлення про підозру у корупційному злочині керівнику територіальної громади.
 
Прокурори  клопотатимуть перед судом про застосування до підозрюваного голови  запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування - ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - Управління СБУ в  Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 7029