Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2023

Заволодіння бюджетними коштами під час ремонту інфекційного відділення районної лікарні

Мова йде про пів мільйона бюджетних коштів, які безпідставно «приписав» та отримав підрядник за  капремонтні роботи у Бобринецькій лікарні. Наразі за протиправні дії відповідатиме перед судом.

За процесуального керівництва Знам’янської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно  керівника товариства за фактом заволодіння  майном у великих розмірах та службового підроблення (ч.4 ст.191, ч.1 ст.366 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачена, будучи керівники приватного товариства, яке спеціалізувалось на будівельних роботах, у вересні 2021 року, уклала договір підряду з районною лікарнею. Згідно умов договору підрядник зобов’язувався  капітально відремонтувати будівлю інфекційного відділення.
 
Слідчі встановили, а згодом підтверджено експертизою, що  обсяги та перелік фактично виконаних ремонтних робіт по об’єкту лише частково відповідали проектно-кошторисній документації. Обвинувачена внесла недостовірні дані до актів виконаних робіт щодо вартості будівельних робіт та їх  витрат, завищивши їх майже на пів мільйона гривень. Відтак  з бюджету  на рахунок  фірми-підрядника було безпідставно  перераховано вказану суму бюджетних коштів.
 
Наразі подальшу долю  обвинуваченої вирішуватиме суду. За скоєне  їй загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі  Кропивницького районного управління поліції ГУНП в області
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 1842