Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.07.2023

Вимагали неіснуючий борг та погрожували розправою: на Кіровоградщині затримали вимагачів

Двоє місцевих мешканців, погрожуючи застосувати фізичне насильство та зброю, вимагали у  місцевого жителя та його родини надуманий борг –  5 тисяч доларів США та автомобіль.

 

За даними слідства,  наприкінці травня, двоє  чоловіків, віком 21 та 38 років, в одному із міст області,  вчинили психологічний терор  місцевому підприємцю та його багатодітній родині, щодо повернення їм потерпілим неіснуючого боргу у  сумі 5 тис доларів США. Згодом почали вимагати ще й легковий автомобіль, яким користувався потерпілий чоловік.  При цьому  тримали всю родину у психологічній напрузі: щоденно телефонували, приїздили та залучали  до підсилення серйозності своїх намірів осіб з кримінальними зв’язками.
 
Правоохоронці задокументували протиправні дії вказаних осіб. Затримання  вимагачів відбувалось за участі співробітників спецпідрозділів.  Під час обшуків у них вилучили грошові кошти  та автомобіль потерпілого, а також транспортний засіб одного зі підозрюваних.
 
Наразі обом фігурантам справи повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 (вимагання) КК України. За скоєне їм загрожує покарання до дванадцяти років ув’язнення з конфіскацією майна.
 
Прокурори уже скерували до суду клопотання про обрання підозрюваним безальтернативного запобіжного заходу  - тримання під вартою.
 
Досудове розслідування - ГУНП в області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань  Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 457