Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2023

Службова недбалість при ремонті доріг зі збитками у 1,3 млн грн: судитимуть посадовця облавтодору

Керівник одного із відділів місцевого облавтодору  відповідатиме перед судом  за обвинуваченням у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.367 КК України). За процесуального керівництва  прокурорів Кропивницької окружної прокуратури  обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

За даними слідства, наприкінці 2020 року між державним підприємством облавтодору та приватною фірмою укладений договір на  поточний ремонт  двох відрізків доріг в межах Кропивницького району.  Слідством встановлено, що  підрядні роботи були  виконані неякісно, а їх обсяги та вартість  не відповідали замовленню.
 
Посадовець облавтодору, здійснюючи технічний нагляд, не перевірив обсяги та об’єми фактично виконаних робіт і не вніс передбачені його службовими обов’язками вказівки та приписи підряднику щодо приведення робіт у відповідність проектно-кошторисній документації. Натомість завізував акти приймання виконаних робіт із завищеними обсягами.
 
У результаті на рахунок підрядника безпідставно перераховано 1,3 млн грн бюджетних коштів.
 
Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 718