Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2023

Прокурори довели у суді, що лікувальний заклад обласного центру здійснив безпідставну переплату за електроносії та домоглись повернення коштів

Мова йде про  майже пів мільйона надмірно сплачених бюджетних коштів постачальнику електроенергії. Суд доводи прокурора підтримав  та  визнав обґрунтованими.

Прокурори Кіровоградщини працюють над відновленням порушених інтересів держави у бюджетній сфері, зокрема, що стосується виконання договорів про постачання енергоносіїв за бюджетний кошт.
 
З початку цього року прокурори виявили низку фактів та скерували в суди 14 позовів на загальну суму понад 2,3 млн гривень заявлених до недобросовісних постачальників електроенергії, газу та палива, які ініціювали укладення незаконних додаткових угод зі збільшенням ціни за предмет поставки, що у подальшому призвело до надмірної витрати бюджетних коштів.
Наразі шість таких позовів судами вже задоволено. Завдяки зусиллям прокурорів  майже мільйон переплачених гривень, будуть повернуті до бюджету.
 
Днями господарський  суд Кіровоградської області задовольнив позов Кропивницької окружної прокуратури в інтересах держави до енергопостачальної компанії. Прокурори у суді довели недійсність додаткових угод до договору постачання електроенергії  лікувальному закладу та стягнули з постачальника майже пів мільйона гривень надмірно сплачених коштів бюджету.
 
Робота на даному напрямку триває.

кількість переглядів: 693