Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.07.2023

Незаконна порубка на понад пів мільйона гривень: судитимуть злочинну групу «чорних лісорубів»

Під процесуальним керівництвом прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури завершено досудове розслідування  стосовно  п’яти  осіб, - усі мешканці  Олександрійського району, за фактом вчинення ними незаконної порубки лісу (ч.4 ст.246 КК України).

Наразі обвинувальний акт щодо усіх фігурантів справи направлено до суду для розгляду по суті. За скоєне обвинуваченим загрожує покарання  у виді позбавлення волі від 5 до 7 років.
 
Як встановили слідчі у ході досудового розслідування, обвинувачені, без відповідних дозвільних документів,  здійснили незаконну порубку  майже п’ятидесяти дерев акації та ясена неподалік с. Сугани, що на території Олександрійської громади.
 
Відповідно до проведеного розрахунку розмір матеріальних збитків, заподіяних злочином державі становить понад 500 тис гривень.
 
Досудове розслідування – слідче управління ГУНП в області.
 
Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 678