Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2023

Сприяв у незаконному переправленню осіб через державний кордон: підозрюється мешканець Дніпропетровщини

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури повідомили про підозру  45-річному мешканцю Дніпра за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч.3 ст. 332 КК України).

Слідством встановлено, що підозрюваний, під час дії воєнного стану сприяв ухилянтам від мобілізації у незаконному перетині державного кордону України.
 
Чоловік, за грошову винагороду в сумі 4800 доларів США, пропонував у соціальних мережах особам призовного віку «допомогу» у  перетині держкордону. Для цього своїм замовникам підозрюваний забезпечував виготовлення необхідного пакету документів,  які надавали їм можливість у подальшому  безперешкодно переміщуватись країнами Євросоюзу.
 
Санкцією статті за цей вид злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування -  ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід -  Управління СБУ в області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 795