Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.06.2023

Інформував ворога щодо маршрутів переміщення військовослужбовців ЗСУ та розташування військових об’єктів – на Кіровоградщині викрито чергового зрадника

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканцю одного з селищ Кропивницького району за фактом державної зради (ч.2 ст.111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, з початком повномасштабного збройного вторгнення військових рф  на територію нашої держави, прийняв рішення взяти участь у проведенні підривної діяльності проти України.
 
Чоловік отримав  від представника військової розвідки рф чіткий інструктаж щодо правил поведінки при виконанні  завдань  їх розвідки та особливо –  щодо конспірації.
 
Протягом травня-червня цього року підозрюваний, через месенджер  «Telegram», надсилав представникам розвідувальних органів ворога дані з координатами військкоматів регіону та графіком їх роботи. Також надавав координати військових об’єктів та важливих об’єктів критичної інфраструктури міста Кропивницького та Кіровоградської області, через які переміщуються військовослужбовці ЗСУ.
 
В його повідомленнях містились фото об’єктів, а також відеозаписи будівель і території.
 
За свої «послуги» чоловік отримував грошову винагороду на банківську карту.
 
Наразі підозрюваного затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
За клопотання прокурорів  підозрюваному обрано запобіжний захід  - тримання під вартою без права внесення застави.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Управління СБУ у Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 689