Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2023

Продав соняшник, вирощений на державних землях, за заниженою ціною: повідомлено про підозру директору училища

Директор професійно-технічного училища, діючи в інтересах місцевого фермера, продав останньому насіння соняшника за заниженою ціною, завдавши освітньому закладу збитків на понад 800 тис гривень.

За даними слідства, у 2020 році між училищем та місцевим фермерським господарством було укладено договір на обробіток та вирощування сільгоспкультур на сільськогосподарських освітніх землях. Після збирання врожаю, підозрюваний  умисно занизив вартість  вирощеного врожаю соняшника. Так, будучи обізнаним про рівень ринкових цін на насіння соняшника, керівник освітнього закладу умисно визначив в акті приймання-передачі вартість продукції за значно нижчою ціною від дійсної ринкової вартості.
У результаті протиправних дій керівника навчальному закладу  спричинено збитки на понад 800 тис гривень.
Процесуальним прокурором Кіровоградської обласної прокуратури керівнику училища  повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем за ч.2 ст. 364 КК України.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в області, оперативний супровід – оперативників УСБУ в області.
Раніше про підозру за ч.4 ст.191 КК України повідомлено і керівнику фермерського господарства. Досудове розслідування триває.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 651