Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2023

Перешкоджали журналістській діяльності: учаснику інциденту оголошено підозру

Подія сталася  27 травня у селищі Приютівка Олександрійського району Кіровоградщини. Саме у той час, коли  знімальна група Суспільного  вела  репортаж релігійних зборів жителів громади. Прихильники однієї із сторін погрожували і перешкоджали знімальній групі  телеканалу виконувати редакційне завдання.

На сьогодні прокурори Олександрійської окружної прокуратури, вивчивши матеріали досудового розслідування, повідомили про підозру одному із учасників інциденту – 38-річному мешканцю Олександрії. Чоловіку наразі інкримінується  вчинення кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.171 Кримінального кодексу України, тобто перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.
Зокрема,  слідством встановлено, що  підозрюваний перебував на зборах і був прихильником однієї із сторін конфлікту. Чоловік намагався завадити знімальній групі, яка прибула на захід висвітлювати релігійні збори. Підозрюваний вихопив із рук кореспондента телефон, на який здійснювалась відеофіксація, тим самим незаконно вилучив зібрані матеріали і технічні засоби професійної діяльності медійника. Протиправні дії підозрюваного позбавили можливості знімальну групу виконувати редакційне завдання, з подальшим висвітленням в телеефірі та на діджитал-платформах телеканалу. На прохання повернути телефон не реагував, місце події залишив, а телефону позбувся. Згодом правоохоронці віднайшли телефон та повернули власнику.
За скоєне   підозрюваному загрожує  арешт до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.
Наразі правоохоронні органи продовжують з’ясовувати інші обставини події та коло її учасників.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 721