Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.06.2023

Придбання генераторів для шкіл та садочків зі збитками у майже мільйон гривень: повідомлено про підозру керівнику відділу освіти на Кіровоградщині

Прокурори Знам’янської окружної прокуратури  Кіровоградської області  повідомили про підозру  начальнику відділу освіти виконкому Знам’янської міської ради за фактом зловживання службовим становищем при здійсненні закупівель (ч.2 ст.364 КК України).

За даними слідства, посадовець відділу освіти, будучи уповноваженою особою з питань проведення публічних закупівель, внаслідок зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для юридичної особи, забезпечила проведення процедури закупівлі генераторів для потреб освітніх закладів за суттєво завищеними цінами.  Мова йде про купівлю в листопаді 2022 року 14 бензогенераторів для шкіл та садочків Знам’янщини, у товариства, яке не займалося спеціалізованою торгівлею генераторами. Відповідно їх придбання не відповідало умовам договору закупівлі, зокрема, щодо ціни, якісних характеристик та гарантій експлуатації.
 
Зазначене призвело до безпідставного перерахування постачальнику коштів місцевого бюджету на суму понад 800 тисяч гривень.
 
Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу та відсторонення її від займаної посади.
 
Досудове розслідування триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 654