Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2023

Погодилися співпрацювати з окупаційною владою рф на Херсонщині та Луганщині – повідомлено про підозру трьом місцевим жителям

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури двом жителям Херсонської області та жителю Луганщини повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрювані добровільно перейшли на бік ворога й обійняли «керівні посади» в органах МНС та служби виконання покарань на тимчасово окупованих територіях.
Зокрема, один з них став «начальником пожарной части пгт Нижние Серогозы УМЧС в Херсонской области», що на території Генічеської ОТГ.
Інша підозрювана очолила відділ по роботі з персоналом так званого «управления федеральной службы исполнения наказаний в Херсонской области» на тимчасово окупованій території Скадовського району.
Луганчанин обійняв посаду «старшего инспектора гпсо мчс лнр».
За співпрацю з окупаційною владою рф та «внесок» у розвиток так званого «державного сектору» окупантів, зокрема залучення місцевих мешканців, що залишилися на захопленій території, підозрюваних заохочували підвищенням «по службі».
Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід – Управління СБУ в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 440