Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.06.2023

Ошукував покупців через мережу фіктивних онлайн-магазинів в Instagram

Прокурори Олександрійської окружної прокуратури повідомили про підозру мешканцю Олександрії, який ошукав більше 30 громадян у соцмережі.

Слідство встановило, що двадцятирічний олександрієць, протягом 2022 року та січня-березня 2023 року, розміщував у соціальній мережі оголошення про продаж чоловічого та жіночого одягу. Жодних товарів, які пропонував до продажу, звичайно чоловік не мав. Шахрай створив декілька сторінок так званого онлайн шопінгу і пропонував одяг за значно нижчими цінами, ніж у інших продавців. Саме на дешевизну товару, як на гачок, і потрапляли  ошукані. За обраний на сторінці товар від потенційних покупців підозрюваний  просив повну передоплату. Після надходження грошей на банківську картку кошти присвоював, товар не відправляв, а покупців згодом блокував у мережі.
 
Наразі слідством встановлено уже  більше 30 епізодів злочинної діяльності шахрая, а кількість ошуканих людей  постійно зростає.
 
Так званому «підприємцю» наразі повідомлено про підозру за ч.3 ст. 190 Кримінального кодексу України, тобто шахрайство. Йому загрожує від 3 до 8 років ув’язнення.
 
Досудове розслідування, що здійснюється слідчим відділенням Олександрійського районного відділу поліції ГУНП в Кіровоградській області, триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 492