Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2023

Сільгоспроботи на землях освіти зі збитками для бюджету у 750 тис грн: судитимуть працівника вишу та підрядника

Досудове розслідування щодо керівника агрофірми, який обробляючи освітянські землі «приписав» додаткові роботи, та техніка вишу, який знав, що роботи виконані не у повному обсязі, але погодив звітну документацію, наразі завершено. Подальшу долю обвинувачених вирішуватиме суд.

За процесуального керівництва Кропивницької окружної прокуратури затверджено обвинувальний акт стосовно директора ТОВ, який зловживаючи службовим становищем привласнив бюджетні кошти навчального закладу (ч.5 ст.191 КК України).
 
За даними слідства, у травні 2021 року між вишем обласного центру та місцевою агрофірмою укладено договір на комплекс робіт із вирощування сільськогосподарських культур. Роботи підрядник здійснював за бюджетний кошт. Сільгосппослуги ним були виконі частково. При цьому, зловживаючи службовим становищем, підписав та надав до оплати акт виконаних робіт на повну суму.
 
Наразі слідством встановлено та підтверджено експертними дослідженнями, що внаслідок протиправних дій керівник підрядної фірми безпідставно привласнив майже 750 тис. грн бюджетних коштів.
 
Відповідатиме перед судом  і  посадова особа  освітнього закладу  - технік агропромислового комплексу вищого учбового закладу, який допустив службову недбалість при виконанні своїх посадових обов’язків, в результаті якої державному навчальному закладу спричинено збитки на суму 750 тис. грн.  (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Обвинувальні акти скеровано на розгляд до Кіровського районного суду.
 
Досудове розслідування провадження здійснювали слідчі Кропивницького районного управління поліції ГУНП в Кіровоградській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 427