Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2023

400 тис. грн збитків на закупівлі вугілля за бюджетний кошт - директору постачальної фірми повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Олександрійської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору товариства у заволодінні коштів під час здійснення закупівель (ч.2 ст.191 КК України).

Слідством встановлено, що у серпні 2020 року між підприємством підозрюваного та Олександрійським районним центром із обслуговування закладів освіти  укладений договір на закупівлю  кам’яного  вугілля  й паливних брикетів. Постачальник зобов’язувався  здійснити поставки 447 тонн твердого палива до 13 навчальних закладів Олександрійської громади.
 
У подальшому директор, в порушення вимог чинного законодавства, безпідставно уклав додаткові угоди до вказаного договору. Не зважаючи на обґрунтування у своїй тендерній пропозиції наявність відповідного транспорту для транспортування, ним було найнято додаткових перевізників. Як встановили слідчі, до  освітніх закладів було поставлено меншу кількість вугілля та іншого хімічного складу.
 
Відповідно висновків Управління Східного офісу Держаудитслужби, внаслідок не дотримання постачальником умов договору, він безпідставно  отримав кошти за товар, який не відповідає якісним характеристикам, у сумі  близько 400 тис гривень.
 
Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Олександрійського РВП ГУНП в Кіровоградській області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 602