Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2023

90 тис грн хабаря за безперешкодну реєстрацію податкових накладних - на Кіровоградщині викрито керівника відділу податкової служби

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури повідомили про підозру  начальнику відділу контролю за відшкодуванням ПДВ управління оподаткування юридичних осіб ГУ Державної податкової служби  в Кіровоградській області за фактом одержання неправомірної вигоди у великому розмірі  (ч.3 ст.368 КК України).

За даними слідства, неправомірну вигоду у розмірі 90 тис грн підозрювана вимагала від представника підприємства за подальше безперешкодне здійснення господарської діяльності.
 
Зокрема, керівник підприємства мав сплатити хабар посадовій особі податкової в розмірі 1% від суми податкових накладних. Йдеться про  безпроблемну їх реєстрацію в Єдиному реєстрі податкових накладних щодо здійснення фінансово-господарської діяльності цього субʼєкта господарювання.
 
Неправомірну вигоду керівниця фіскальної установи отримувала у два транша і була викрита «на гарячому». Під час прогулянки з дитиною одержала  частину від обумовленої суми - 50 тис гривень, які поклала до кишенькового відділення дитячого візка.
 
Під час обшуків, які проводились в приміщенні податкової служби та за місцем проживання підозрюваної, вилучено кошти неправомірної вигоди, готівка -  близько 1 млн грн, 6 тис Євро та понад 26 тис доларів США, а також документація, яка має відношення до протиправної діяльності.
 
У рамках слідства перевіряється причетність до вчинення кримінального правопорушення й інших службових осіб податкового відомства, у тому числі й  керівного складу.
 
Наразі прокуратура уже скерувала до суду клопотання про застосування до підозрюваної запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування - територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Миколаєві, оперативний супровід - третій оперативний відділ (з дислокацією у м. Кропивницькому) ДБР та Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 718