Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2023

На вимаганні неправомірної вигоди викрито поліцейського райвідділу поліції

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури затримано заступника начальника сектору  дільничних офіцерів  одного з районних  управлінь поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області за підозрою у вчиненні корупційного злочину (ч.3 ст.368 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що працівник поліції вимагав від підприємця з Олександрії щомісячне надання йому неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів, обіцяючи взамін безперешкодне здійснення господарської діяльності.
 
За неправомірну вигоду у сумі 20 тис гривень  обіцяв  не притягувати жінку-підприємця до відповідальності за порушення правил торгівлі та не складати відносно неї матеріали про адмінправопорушення.
 
Затримали поліцейського безпосередньо при отриманні  грошових коштів.
 
На даний час вирішується питання щодо повідомлення працівнику поліції про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України. Також прокурори готують до суду клопотання щодо обрання  поліцейському запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.
 
Досудове розслідування провадження здійснюють слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Кропивницькому) Територіального управління Державного бюро розслідувань, оперативний супровід -  Кіровоградське  управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 769