Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.05.2023

Здавав місця дислокації територіальної оборони та ЗСУ: за державну зраду судять мешканця Кіровоградщини

За процесуального керівництва прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Гайворонського району за фактом державної зради та крадіжки в умовах війни (ч.2 ст. 111, ч.4 ст.185 КК України). 

За даними слідства, обвинувачений добровільно співпрацював з ворогом.  Перебуваючи на території тимчасово окупованої Київщини, чоловік налагодив особистий контакт з військовослужбовцями країни-агресора. Він надавав представникам збройних сил рф відомості щодо місць розташування Збройних сил України, сил територіальної оборони, розміщення блок-постів, а також особистих даних місцевих мешканців.
Окрім того, слідством доведено, що обвинувачений обкрадав будинки  місцевих мешканців  у с. Северинівка, Бучанського району та торгівельні заклади в межах цього населеного пункту. Після евакуації чоловік повернувся на Кіровоградщину та з собою привіз частину награбованого -  гроші та коштовності.
На даний час обвинувачений перебуває під вартою.
За скоєне  йому загрожує покарання  у виді 15 років позбавлення волі або довічне, з конфіскацією майна.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБУ у Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 619